Over Ons

Een hobby en passie omzetten naar een top beroep. Hoe mooi is dat?

Na jarenlange proefervaring, cursussen, luisteren naar anderen en maken van taxaties voor topwijnen werd Historic Wines opgericht in 2007. De belangrijkste activiteit is begeleiding en bemiddeling bij de verkoop van oude wijnen en topwijnen uit privé collecties en wijnkelders.
Aanvullend op deze activiteit startten we ook een wijnwinkel en een -bar gevuld met streng geselecteerde wijnen van kleine wijndomeinen. Wijnen uit Frankrijk en Italië met een prachtige prijs kwaliteit verhouding of simpelweg uitmuntende klasse. We kiezen voornamelijk voor elegantie, zuiverheid en originaliteit. 

In 2015 werd ik gevraagd om mijn kennis te gebruiken voor de taxaties bij een wijnveilinghuis.

In november 2018 kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad en werd een partnership aangegaan met de persoon en bedrijf waarbij mijn wijncarrière ooit begon en waar ik veel leerde over de taxaties van oude wijnen: Chris Thiran van Belgium Wine Watchers.
We kiezen voor de online verderzetting en uitbreiding van onze oorspronkelijke selectie wijnen, uiteraard met regelmatige tastings en openflesdagen. 
Voor de bemiddeling bij verkoop van klassewijnen kan u ook nog steeds bij ons terecht.

We kijken ernaar uit om u met onze kwaliteit, kennis, ervaring, gedrevenheid en service te laten genieten van onze selectie.

Op uw gezondheid!

Bert Van Praet

Historic Wines bvba
Uilenbaan 148a
2160 Wommelgem
België

BTW: BE 0704 619 381

Openingsuren voor afhaal wijnen:

ma tot vr van 9.00u tot 12.30u en van 13.00u tot 16.00u